Najväčším výrobcom biopotravín v Európe je Nemecko
Medzinárodná federácia hnutí organického poľnohospodárstva (IFOAM - International Federation of Organic Agriculture Movements) - členom je aj slovenská firma Natural-Alimentária, s.r.o. Bratislava. Princípy organického poľnohospodárstva. Nariadenie Rady EÚ č. 2092/1991 o ekologickom hospodárení na pôde a príslušnom spracovaní poľnohospodárskych výrobkov a potravín. Prehľad európskych krajín - producentov biopotravín.