Výroba ekologických produktov nemusí byť stratová - Zoborský, I.
Na Slovensku sa postupne rozvíjajú ekologické poľnohospodárske systémy. Rastlinná a živočíšna ekologická produkcia. Vysoké ceny certifikovaných ekologických produktov. Výhodný export ekologických výrobkov. Aj v SR môže byť výroba bioproduktov rentabilná. Živočíšna výroba musí byť založená na spotrebe vlastných krmív. Dôležitý nie je okamžitý zisk.