Zelený přístup Alternativní zemědělství v Evropské unii - Zukal, Jiří
Rok 1992 - začiatok čiastkovej reformy spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ. Vzrast významu ekologického faktora - ochrana životného prostredia, rozvoj prírodného potenciálu vidieka. Zjednotenie systému alternatívneho poľnohospodárstva v rámci krajín EÚ v r. 1991. Rozdiely medzi alternatívnym a klasickým poľnohospodárstvom. Argumenty odporcov alternatívneho poľnohospodárstva.