Výhody malých a středních podniků: technologie a export
Formovanie technologického potenciálu malých a stredných podnikov (MSP). Orientácia na výskum a vývoj. Vytváranie novej technologickej deľby práce v ekonomike vyspelých krajín. Rozvoj rizikového podnikania (venture business) ako samostatnej oblasti ekonomickej činnosti, ktoré sa skladá: zo zdrojov venture kapitálu, špecializovaných riskinvestičných spoločností a fondov a venture firiem. Organizácia modernej vedeckotechnickej kooperácie pod záštitou venture kapitálu. Vytváranie vedeckých parkov, inkubátorov a tzv. technopolisov.