Kde sú začiatky manažmentu? Kapitoly o vzniku, vývoja trendoch manažmentu. 2 - Tuma, Miroslav
Súvislosti, fakty, vzťahy a ciele vývoja manažmentu. Názory a prístupy , ktoré považovali manažéri na sklonku minulého storočia za rozhodujúce. Rozvoj priemyselnej výroby v Amerike pred sto rokmi a známe osobnosti manažérov - F.W. Taylor a jeho nasledovníci. Vznik vedeckého riadenia v manažmente. Emersonove princípy efektívnosti. Orientácia manažmentu v rokoch 1920-1925.