Orientace podniku na zákazníka Čtyři fáze
Prieskumy ukazujú, že podniky na svojej ceste k orientácii na výrobok a na zákazníka prechádzajú 4 fázami: 1. podniku chýba kľúčová koncepcia, 2. manažment sa stará o pravidelný kontakt so zákazníkmi, 3. štandard a kvalita služieb orientovaných na zákazníka sú merítkom všetkých rozhodnutí v podniku, 4. rady zákazníkov sa považujú za dôležité grémium poradcov.