K 50. výročiu založenia FAO - Jurášek, Prokop
História vzniku FAO (Organizácia pre výživu a poľnohospodárstvo), ktorá je súčasťou OSN podobne ako WHO, ILO a ďalšie. Činnosť tejto organizácie od jej založenia v roku 1945 v Quebecu s terajším sídlom v Ríme. Publikačná činnosť FAO. Niektoré vybrané okruhy problémov činnosti: Svetová vyživovacia bezpečnosť. Boj proti hladu. Technické problémy vzrastu svetovej produkcie potravín. Zhodnotenie ľudského kapitálu. Ochrana svetových zdrojov. Nástroje rozhodovania. FAO dnes a v budúcnosti.