Udržať sa na knižnom trhu neznamená vydávať sto titulov ročne - Podhorná, S.
Stav knižného trhu na Slovensku a jeho negatívne špecifiká. Charakteristika stratégie niektorých vydavateľstiev. České filiálky slovenských vydavateľstiev. Význam knižných veľtrhov. Potreba združenia vydavateľov. Výhodný nákup zahraničných práv.