Etika správania obchodníkov s cennými papiermi podľa smerníc Európskej únie - Libnar, D.
Pre dôveryhodnosť finančného trhu má veľký význam čestnosť a etika konania a správania obchodníkov s cennými papierami. Týmto otázkam je venovaná jedna časť smernice EÚ (č. 93/22, článok 12) o obchodovaní s cennými papierami.