Nový zákon o státní statistické službě České republiky - Prosek, P.
Vývoj českej štátnej štatistiky podľa zákona č.89/1995 Sb. o štátnej štatistickej službe. Nová dynamika pôsobenia štatistiky, ktorá sa na občianskom princípe stáva službou štátu občanom. Tri základné hľadiská zákona. Poňatie štátnej štatistickej služby a štatistických informácií. Organizácia štátnej štatistickej služby v ČR. Pôsobnosť Českého štatistického úradu. Štatistické zisťovanie a spravodajská povinnosť. Štatistické klasifikácie a registre. Organizačné zmeny ČSÚ.