Medzinárodná migrácia - Rievajová, Eva
Medzinárodná migrácia ako jeden z vážnych problémov západoeurópskych krajín na konci 20. storočia. Migračná politika, migračná regulácia na jednej strane a uznanie práv a nárokov migračných skupín a štátov na druhej strane. Migrácia v rámci Európy, migrácia v rámci bývalého Československa, zníženie migrácie medzi SR a ČR po roku 1993. Typy migrácie. Faktory ovplyvňujúce migráciu. Práca v zahraničí na základe medzivládnych dohôd.