Štandardy kvalifikácie v povolaní ako nástroj aktívnej politiky v zamestnanosti - Kostolanský, R.
Problematika nedostatočného rastu kvalifikovanosti pracovných síl v transformujúcich sa krajinách. Vzťahy medzi odbornou prípravou a požiadavkami na trhu práce. Pojem "kompetencia zamestnaní". Proces spracovania štandardov kompetencie. Získavanie potrebných podkladov k štandardom kompetencie. Hlavné štádiá procesu získavania podkladov pre tvorbu štandardov. Výstupný formát štandardu zamestnania. Príklad štandardu rezortu stavebníctva. Účel štandardov zamestnaní. Problémy spracovania štandardov kvalifikácie zamestnaní v SR.