Osobnosť pracovníka kontroly - Benčo, Ján
Závislosť kvality a efektívnosti výkonu štátnej správy a samosprávy od kvality kontroly. Vymedzenie základných atribútov osobnosti kontrolóra vo verejnej správe. Pojmy osobnosti v psychológii. Práca kontrolóra. Kultúra a kreativita kontrolóra. Aspekty ovplyvňujúce kreativitu. Perspektíva prípravy kontrolórov. Formulácia cieľovej orientácie prípravy kontrolóra pre oblasť štátnej správy a samosprávy.