Nový katastrálny zákon prináša viaceré zmeny v oblasti katastrálneho konania - Gossányi, Vojtech
Zákon č. 162/1995 Z.z. o katastri nehnuteľností a o zápise vlastníckych a iných práv k nehnuteľnostiam. Zrušené zákony. Katastrálne konanie, konanie o určení priebehu hranice pozemkov, obcí alebo katastrálnych území. Deň vzniku právnych účinkov vkladu. Zápis vlastníckeho práva záznamom. Prenotačný princíp. Lehoty na vykonanie zápisu do katastra nehnuteľností. Povinné náležitosti listín.