Družstvá a udržateľný rozvoj ľudstva
Globálna perspektíva. Koncepcia udržateľného rozvoja ľudstva - niektoré definície. Úloha družstiev v koncepcii udržateľného rozvoja ľudstva. Ekonomická úloha družstiev v hospodárskom rozvoji krajiny. Sociálna úloha družstiev - história a súčasnosť. Záujem družstiev o miestne záležitosti a ochranu životného prostredia. Orientácia družstevného rozvoja v budúcnosti.