Obce si svoje rozvojové zámery môžu kryť úvermi - Popluhárová, A.
Obec je samosprávny samostatný územný celok. Majetok a finančné zdroje obce. Prvá komunálna banka, a.s. Žilina poskytuje obciam úvery. Úverová schopnosť obcí.