Banky ztrácejí své exkluzivní postavení - Jílek, Josef
Liberalizácia v zaobchádzaní s devízami ČR podľa nového devízového zákona od 1.10.1995. Devízový zákon a iné právne predpisy sú v súlade so snahou o posilnenie konkurencieschopnosti českého bankovníctva. Regulácia bankovníctva v ČR. Deregulácia finančných trhov. Technologická inovácia finančných trhov. Konkurencia vo finančnom sektore. Význam analýzy rizika. Zdroje príjmov bánk. Sekuritizácia - konverzia bankových úverov a iných aktív na obchodovateľné cenné papiere. Rozčleňovanie bankových operácií. Druhy nadmerných kapacít. Fúzie v bankovníctve - spôsob riešenia nadmernej bankovej kapacity.