Opatrenie národnej banky o pravidlách hodnotenia pohľadávok bánk nadobudlo účinnosť - Kovalčík, J.
Banky - potreba správneho a jednotného vykazovania pohľadávok z hľadiska rizika ich nesplatenia. Nedostatočná pozornosť pri sledovaní kvality pohľadávok. Deformovanie základných účtovných výkazov. Nedôslednosť audítorov a daňových úradníkov. Opatrenie NBS o pravidlách hodnotenia pohľadávok a rizík v nich obsiahnutých - charakteristika opatrenia. Päť kategórií pohľadávok. Možnosť NBS dočasne poskytnúť čiastočnú výnimku bankám z požiadavky tvorby zdrojov na krytie možných strát z pohľadávok.