Menová politika v procese transformácie ekonomiky Porovnanie hospodárskeho a menového vývoja v Poľsku, Maďarsku, Českej republike a Slovenskej republike od roku 1990 - Plesovszká, Mária
Stabilizačné programy transformácie ekonomiky v jednotlivých postkomunistických krajinách. Rozdielne východiskové podmienky. Charakteristické znaky menovej politiky v Maďarsku, Poľsku, ČSFR, Česku a Slovensku.