Menový program NBS na rok 1996: ďalšie posilnenie vnútornej a vonkajšej stability meny - Kovalčík, J.
Menový program nadväzuje na štátny rozpočet. Cieľ menového programu na r. 1996 - posilnenie vnútornej a vonkajšej stability meny a podpora ekonomiky. Čiastkové ciele a predpoklady: zníženie inflácie, pevný kurz pri rozšírení fluktuačného pásma, rast HDP, prebytok platobnej bilancie, vzrast peňažnej zásoby, prírastok úverov. Zmeny v menových nástrojoch.