Slovenská koruna sa stáva najstabilnejšou menou v krajinách CEFTA - Kovalčík, J.
Úspešný menový program NBS v r. 1995. Neustále znižovanie inflácie. Devízové rezervy. Zahraničné úvery na konkrétne projekty. Desaťpercentný nárast vkladov. Znižovanie krátkodobých úrokových sadzieb a úrokových mier. Očakáva sa ďalšia liberalizácia devízového režimu.