Základným cieľom je pokles inflácie Príloha Hospodárskych novín
Z Menového programu Národnej banky Slovenska na rok 1996, ktorý schválila Banková rada NBS 21.12.1995. Menový vývoj r. 1995. Ciele menového programu na r. 1996. Zmeny v menových nástrojoch.