Zabezpečovacie operácie - hedging na termínových trhoch - Masár, I.
Termínové komoditné burzy na obchodovanie s poľnohospodárskymi plodinami a živočíšnymi produktami. Účastníci obchodov. Zabezpečenie sa hedgerov pred prudkým cenovým poklesom. Praktický príklad. Časový priebeh transakcie. Výsledné efekty z transakcií. Základný cieľ cenového zabezpečenia (hedgingu).