Kvantitatívny rast bez zásadných štrukturálnych zmien - Kovalčík, J.
Slovenská ekonomika v r. 1995. Vzrast HDP podporil domáci a zahraničný dopyt. Rast produkcie v spracovateľskom priemysle a stavebníctve, pokles v poľnohospodárstve a doprave. Zvýšenie vývozu, dovozu a investícií. Vývoj miezd.