Překročené hranice přežití? Pohled na příští století - Stehlík, J.
Analýza publikácie manželov Meadowsovcov "Prekročenie hraníc". Demografický vývoj ľudskej populácie. Rozhrania 50. a 60. rokov - prirodzené obmedzovanie početného rastu svetovej populácie. Zlatá epocha hospodárskeho vývoja vyspelých krajín (50. a 60. roky). Postupný pomalý útlm hospodárskeho rozvoja týchto krajín po r. 1973 (prvý ropný šok). Otázka životnej úrovne ľudstva. Problematika priestoru - koľko metrov štvorcových na človeka. Náčrt možného vývoja ľudstva po priemyselnej revolúcii.