Zdroje zo štátneho rozpočtu pre poľnohospodárstvo by mali byť asi o miliardu vyššie ako vlani - Majkútová, A.
Koncepcia potravinovej bezpečnosti SR, ktorú má v apríli r. 1995 prerokovať vláda SR. Dva aspekty potravinovej bezpečnosti - dostatočnosť a dostupnosť zdravotne nezávadných potravín z hľadiska spotrebiteľa a problémy potravinovej a výživovej politiky z hľadiska štátu. Hospodárne využívanie existujúceho potenciálu poľnohospodárstva. Oživenie vidieka. Urýchlenie privatizácie. Agrárne formy financovania. Legislatíva - harmonizácia noriem s EÚ.