Čistota a rýchla návratnosť - Daniel, Peter
Špecifiká finančných vzťahov v odvetví cestovného ruchu (CR). Aktívny zahraničný CR - tzv. neviditeľný export. Rýchla návratnosť investícií do rozvoja CR. Citlivosť CR na sadzby dane z príjmov. Vysoký podiel franchisingových operácií v odvetví CR. Bariéry národných zvyklostí a tradícií návštevníkov.