Každý prevádzkovateľ reštaurácie McDonald's musí absolvovať Hamburger University v štáte Illinois, USA - Sernett, J.
McDonald's je najväčšia franchisingová spoločnosť na svete. Začala pôsobiť aj na Slovensku. Princíp franchisingu. Základné kritériá pri výbere žiadateľov o licenciu. Návratnosť finančných investícií nie je rýchla. Náročná a dlhodobá príprava manažérov.