EÚ: Slovensko zaznamenalo v roku 1994 najvyšší rast exportu - Hajšel, R.
Slovenská republika zaznamenala v r. 1994 najväčší rast vývozu do EÚ zo všetkých krajín strednej a východnej Európy. Z najnovších údajov Európskeho štatistického úradu v Luxemburgu vyplýva, že okrem Litvy a Lotyšska bola SR jedinou zo 14 krajín východnej Európy, ktorá mala v obchode s EÚ aktívnu bilanciu.