Slovenské podniky za päť rokov získali zahraničný kapitál vo výške 16,5 mld Sk - Balážová, Jana
Päť štátov prinieslo štyri pätiny celkového objemu. Stredoeurópske štáty si pri získavaní investícií konkurujú. Príklad Španielska: podnik možno založiť v jednom okienku úradu.