Společná měna EU od 1.ledna 1999 - Machala, Karel
Zavedenie jednotnej meny v Európe k 1.1.1999, finančná situácia jednotlivých štátov EÚ. Podmienky účasti na menovej únii. Názov spoločnej meny. Prieskumy verejnej mienky v jednotlivých krajinách EÚ na zavedenie jednotnej meny. Otázka zriadenia Európskej centrálnej banky.