Evropská měnová unie - ekonomická pro a proti - Sedláček, P.
Názory na ekonomické výhody a náklady Európskej menovej únie. Ekonomické prínosy: rozvinutie jednotného trhu, zavedenie jednotnej meny. Ekonomické náklady a riziká - na makroekonomickej úrovni: strata samostatnej menovej politiky a devízového kurzu, aktívnejšie využívanie národnej fiškálnej politiky.