Medzinárodná investičná banka Inštitúcia investičného úverovania - Brunovský, J.
Medzinárodná investičná banka v Moskve bola založená v júli 1970. Praktickú činnosť vykonáva od 1.1.1971. Vznikla na základe dohody 10 štátov bývalej RVHP. V súčasnosti združuje: Bulharsko, Maďarsko, Vietnam, Kubu, Mongolsko, Poľsko, Ruskú federáciu, Rumunsko, SR a ČR. Poskytuje úvery na výstavbu, modernizáciu, rekonštrukciu objektov, zavádzanie nových technologických projektov atď.