Struktura a činnost Světové banky. 1 - Franěk, J.T
Svetová banka (The World Bank Group) je multilaterálnou úverovou organizáciou skladajúcou sa zo štyroch pridružených inštitúcií: Medzinárodnej banky pre obnovu a rozvoj (IBRD), Medzinárodnej rozvojovej asociácie (IDA), Medzinárodného finančného združenia (IFC), Multilaterálnej investičnej a garančnej organizácie (MIGA). Charakteristika a činnosti jednotlivých inštitúcií. Finančné aktivity. Investičné pôžičky. Vyrovnávacie pôžičky.