V současné době existuje 102 konvertibilních měn
Zoznam krajín s konvertibilnými menami podľa článku VIII Dohody o Medzinárodnom menovom fonde. Budúce zaradenie ČR medzi krajiny s konvertibilnými menami. Postup pri prijímaní nových členov podľa článku Dohody o MMF. Nevyhovujúce súčasné clearingové usporiadanie v platobnom styku so SR.