Bílá kniha - cesta přidružených zemí do vnitřního trhu Evropské unie - Urban, Luděk
Biela kniha - oficiálny názov "Príprava pridružených krajín strednej a východnej Európy na začlenenie do vnútorného trhu Únie" - vydaná Európskou komisiou na jar 1995. Európske (asociačné) dohody medzi EÚ a Poľskom, Maďarskom, ČR, SR, Rumunskom a Bulharskom. Potreba splnenia určitých ekonomických a politických podmienok pre vstup do EÚ. Biela kniha a vnútorný trh EÚ. Poslanie Bielej knihy. Príprava ČR na členstvo v EÚ.