Pokuty za jazykový priestupok môžu byť niekoľkonásobne vyššie ako za spálenie štátnej vlajky - Válková, T.
Zákon č. 270/1995 Z.z. o štátnom jazyku SR. Funkcia úradného jazyka. Nezrovnalosť zo zákonom o matrikách. Výrobky, finančná a technická dokumentácia, písomné právne úkony v pracovnoprávnom vzťahu, nápisy, oznamy a reklamy - v slovenskom jazyku. Dabovanie audiovizuálnych diel, rozhlas a televízia. Vysoké pokuty za jazykové priestupky.