Charakteristické črty správneho práva. 2 - Škultéty, P.
Charakteristika správneho práva ako samostatného odvetvia práva, ktoré má špecifický predmet úpravy a osobitnú metódu právnej regulácie v porovnaní s inými právnymi odvetviami právneho poriadku. Vzťahy správneho práva k štátnemu právu. Príbuzné právne odvetvie správnemu právu je finančné právo. Na základe noriem správneho práva rozdelené toto odvetvie na správne právo hmotné a správne právo procesné.