Decentralizovaný a centralizovaný model súdnej kontroly ústavnosti - Kresák, P.
Základné členenie foriem a metód, ktorými sa uskutočňuje kontrola ústavnosti v moderných demokratických štátoch. Politická kontrola ústavnosti a jej uplatňovanie v Taliansku a Spolkovej republike Nemecko. Historický vývoj a súčasná charakteristika decentralizovaného a centralizovaného modelu kontroly ústavnosti.