Duševné vlastníctvo je majetok, ktorý treba ochraňovať. 2 - Hefter, L.R
Právna ochrana patentov, obchodných značiek, autorských práv a obchodného tajomstva. Zákony - ochrana duševného vlastníctva sa uskutočňuje na národnej báze. Odlišnosť ochrany v jednotlivých krajinách alebo regiónoch. Finančná stránka ochrany duševného vlastníctva.