Praktické skúsenosti z uplatňovania procesu mimoriadnych opravných prostriedkov v daňovom konaní - Veselská, Jana
Preskúmanie právoplatného rozhodnutia súdnym orgánom vyššieho stupňa. Posudzovanie rozpornosti právoplatného rozsudku s platným právnym predpisom. Práva odporcu. Príklady: I. Rozpor pri posudzovaní prác vykonaných na nehnuteľnostiach. II. Stanovenie výšky dane správcom dane podľa dostupných pomôcok v dôsledku chýbajúcich prvotných dokladov. III. Zahrnutie cla a dovoznej prirážky pri leasingu dovezených vozidiel do nákladov. IV. Neodvedenie zrážkovej dane v stanovenej lehote.