Kvalifikačná dohoda podľa ust. par. 143 Zákonníka práce - Rybárová, Mária
Obsah kvalifikačnej dohody: druh kvalifikácie a spôsob jej zvyšovania, druhy nákladov, ktoré bude pracovník povinný uhradiť organizácii, ak nesplní svoj záväzok zotrvať u nej v pracovnom pomere, najvyššia celková suma, ktorú bude pracovník povinný uhradiť. Prevzatie povinnosti uhradiť náklady spojené so zvyšovaním kvalifikácie. Situácie, pri vzniku ktorých povinnosť uhradiť náklady na zvyšovanie kvalifikácie zaniká.