Všeobecná zodpovednosť pracovníka za škodu - Kováčová, J.
Predpoklady pre vznik zodpovednosti za škodu pracovníka podľa Zákonníka práce. Vznik škody na strane organizácie. Porušenie povinnosti pracovníkom. Príčinná súvislosť vzniku škody. Zavinenie. Zodpovednosť za schodok na zverených hodnotách. Dohoda o hmotnej zodpovednosti. Schodok na zverených hodnotách a inventarizácia. Predpoklad zavinenia. Rozsah náhrady škody pri zodpovednosti za schodok.