Slovensko by sa malo od 1. januára 1997 rozdeliť na osem oblastí - Velecký, M.
MV SR pripravuje novelu zákona č. 517/1990 Zb. o územnom a správnom členení SR s účinnosťou od 1.1.1997. Osem oblastí a 75-90 celkov. ZMOS žiada v mnohých oblastiach presun kompetencií aj financií na obce. Každá obec si bude môcť vybrať sídlo úradu miestnej správy.