Systémy sociální ochrany EU - Žižková, Jana
Systém sociálnej ochrany v krajinách EÚ - rozhodujúci faktor ovplyvňujúci ekonomický a sociálny pokrok týchto krajín. Zahrňuje: dôchodkové zabezpečenie, podpory v materstve, prídavky na deti, podporu rodiny, zabezpečenie v prípade choroby, invalidity, pri ovdovení, osirotení, zdravotnú starostlivosť, zabezpečenie v nezamestnanosti. Zmeny v systémoch sociálnej ochrany. Problematika konvergencie krajín EÚ v sociálnej ochrane.