Štátny dozor hospodárenia zdravotných poisťovní s takmer ročným oneskorením - Velecký, M.
Zákon č. 273/1994 Z.z. o zdravotnom poistení predpokladá zriadenie štátneho dozoru nad činnosťou zdravotných poisťovní. Vznik dvoch kontrolných odborov na Min. zdrav. SR. Obsahom kontroly bude dodržiavanie všeobecných zásad hospodárenia s finančnými prostriedkami, získanými výberom poistného.