Financování vysokého školství v zemích OECD - Míka, J.
Vzdelávacie zariadenia v krajinách OECD môžu získavať finančné prostriedky 5 hlavnými spôsobmi: z vlastných zdrojov, z globálnych subvencií od štátnych organizácií, z jediného štátneho zdroja, z viacerých štátnych zdrojov, zo svojej vzdelávacej činnosti (náklady hradia študenti). Tieto zdroje sú vačšinou kombinované. Mechanizmy financovania vysokých škôl. Doplnkové zdroje a financovanie výskumu. Tendencie v spôsoboch financovania vysokých škôl v krajinách OECD.