Mechanismus financování vysokých škol a jejich ekonomické chování - Urbánek, V.
Problematika financovania vysokých škôl z verejných zdrojov. Vysoké školstvo ako súčasť verejného sektora a tok prostriedkov zo štátneho rozpočtu na vysokú školu. Jednotlivé formy organizácie vysokoškolských inštitúcií a typy získavania peňažných zdrojov. Mechanizmy financovania vysokej školy (normatívne financovanie). Problém kvality výstupov vysokej školy.