Grafické metody analýzy ekonomických časových řad - Arltová, Markéta
Charakteristika grafov časových radov. Grafy 1 a viacerých časových radov: spojnicový graf, stĺpcový graf, plošný graf, graf "seasonal subseries" (časové rady usporiadané do jednotlivých sezón), bodový diagram, matice bodových diagramov. Grafy prieskumnej analýzy časových radov: krabičkový graf, číslicový histogram. Grafy pre identifikáciu, testovanie a modelovanie zložiek časových radov: histogram, q-q graf, histobars a rootogram, korelogram, periodogram a kumulovaný periodogram.