Súčasný a predpokladaný vývoj legislatívy v oblasti hygieny výživy - Ondrejka, Ján
Právo občanov SR na ochranu zdravia deklaruje ústavný zákon č.460/1992 Zb. a zákon č. 272/1994 Z.z. o ochrane zdravia ľudí, ktorý určuje práva a povinnosti orgánov štátnej správy, obcí, iných právnických osôb na ochranu zdravia ľudí. Vykonávacia vyhláška na úseku starostlivosti o hygienu výživy. Smernica Rady EÚ 93/43/EEC zo 14.júna 1993 o hygiene požívatín. Právne predpisy o požívatinách. Potravinové právo Európy. Komentovanie jednotlivých častí smerníc a vyhlášok.